Ny analog tv kanal – Paramount Network

Den 15 januari 2019 ersätts MTV med den nya underhållningskanalen Paramount Network i vårt analoga kabel-tv.

Anledningen till förändringen är att Viacom, som äger MTV, vill erbjuda en bredare underhållningskanal med ett innehåll som tilltalar en större målgrupp.

Paramount Network samlar det bästa av klassisk och ny underhållning med ett förstklassigt utbud. TV-kanalen är den givna destinationen för fängslande draman och serier, humor, crime, reality och stjärnspäckade filmer. Med en bred mix av innehåll från populära varumärken som MTV, Comedy Central, TV Land och Channel 5 skapas en komplett tittarupplevelse, skräddarsydd med ett internationellt innehåll.

Kanalen finns på det analoga kabeltv-nätet, frekvens 363.25 Mhz [S41].

Solel 2018

Nej, det är inte bara du som haft känslan av att det var mörkt i december. Med 128kWh i december 2018 var det soligare än december förra året, men mörkare än båda åren innan det. Dessutom blev kontrasten stor efter att vi vant oss med en rekordsommar följd av en rekordhöst. Totalt blev det ett rekordår med 40089 kWh solel 2018.

Ny kalender över bekräftade bokningar igång

Hej

Nu har vi en ny kalender över bekräftade bokningar på sidan boka/låna. Eftersom den precis kommit igång efter nyår är mycket inte inlagt än. Mer kommer läggas in allt eftersom.

Du kan välja vilka bokningsbara element du vill se genom att klicka på den lilla pilen högst upp till höger i kalendern och bara bocka för de element du vill se. Standard är att alla element är förbockade. Om du tex vill se om det finns bekräftade bokningar för båda gästrummen i 103an samt fyrbädden i 105an och gillestugan, men inte övriga bokningsbara element så klickar du bort alla andra bockar i listan.

Fyrbädden är gästrum 105:2 (står för 105an våning 2). Alla andra gästrum har 2 sängar.

PS.
Nej man kan inte boka veckonummer (week numbers) 😉 , men det kan vara smidigt att ha synligt i kalendern för de som orienterar sig efter veckor och inte bara efter datum. Veckonumren syns i en liten blå ruta högst upp till vänster på varje måndag.

Fria digitala kanaler

Hej!

Vill bara informera att det är möjligt att få de digitala “gratiskanalerna” om man har en tv med inbygd digitalmottagare. Kanalerna ligger på DVB-C bandet så man måste ha en tv som stöder dvb-c!  (Det har -med enstaka undantag- alla nya smart tv och i stort sett alla “platt tv” från de senaste 5 åren, samt några “platt tv” av lite äldre modell.)

Vi har alltså tillgång till dessa kanaler utan något abonnemang eller sappakort. De kommer via den vanliga antennkabeln från väggen till tvn precis som de analoga kanalerna.

Gör en ny kanalsökning och välj då att söka både analoga och digitala kanaler. (Vid en kanalsökning raderas tidigare kanalinställningar och man installerar alla sökta kanaler på nytt.)

De kanaler förutom de analoga som du bör hitta är då:

Svt1, Svt2, tv4, tv6, Kunskapskanalen HD, svt barnkanalen/svt24 hd, svt1 hd, svt2 hd.

Dessutom har vi automatiskt tillgång till tlc hd, discovery id, samt sappakanalen (som ibland visar smakprov från andra kanaler i deras utbud) eftersom sappa är vår leverantör av digitala kanaler.

Ibland när man söker får man även upp betalkanalerna som alltså är låsta och inte går att titta på utan kort och abonnemang. Vill man bara se de kanaler man har tillgång till analogt och digitalt och slippa se de ca 200 låsta betalkanalerna kan man göra olika inställningar på sin tv beroende på modell. Tex skapa en ” favoritlista” och välja inställningen “visa favoriter” några fabrikat har även valet “visa fria kanaler” och ibland att man kan välja att söka bara de fria digitala kanalerna.

Lycka till med tv-tittandet.