Bo i bostadsrätt

Hur är det att bo i just vår förening? Information om Riksbyggens brf Sörbyängen Centrum finner du i undermenyn. I den här undermenyn är inga flikar låsta utom ”Information för nyinflyttad” all annan information är allmänt tillgänglig.

Vill du veta mer generellt om vad en bostadsrätt är för något och vad det innebär att bo i en bostadsrätt? Då kan du besöka Riksbyggens hemsida. Där finns mycket bra information att hitta. Länkar finner du under videon här nedanför. Om du skapar inlogg på riksbyggens kundwebb kan du hitta ännu mer information som till exempel vem som anvarar för att underhålla olika delar av fastigheten och dina egna fakturor och avier från Riksbyggen.

https://youtu.be/gkkOUGNs5bM

Funderar du på att köpa en bostadsrätt, men vill veta mer om vad det innebär i praktiken? Vad skiljer egentligen en bostadsrätt från att bo i villa eller i hyresrätt?

Eller bor du redan i en bostadsrätt men funderar över vad som är dina rättigheter och skyldigheter i förhållande till bostadsrättsföreningen?

Att bo i bostadsrätt är ett begrepp många känner till men få vet vad det innebär. Nu kan du ta chansen att lära dig grunderna!

Riksbyggen har tagit fram en enkel e-utbildning där du via korta filmer och interaktiva presentationer lär dig vad det innebär att bo i bostadsrätt. Utbildningen riktar sig både till dig som funderar på att köpa en bostadsrätt och du som redan bor i en bostadsrättsförening men som vill veta mer om vad boendeformen innebär i praktiken. Utbildningen är uppdelad i fyra moduler, där var och en tar cirka 5-10 minuter att gå igenom.

 

Citat och video hämtade från riksbyggen.se  oktober 2015. OBS! Notera att videon inte är inspelad i vår bostadsrättsförening.